SIGURANTA COPILULUI
Cel mai important lucru pe care il cer parintii este sa asigurati siguranta copilului si a casei in care lucrezi Asta e de la sine inteles, nu-i asa ? Dar stii cum sa faci asta ? Stii sa previi problemele si ce sa faci daca apar ? Mai jos sunt cateva indicii care te vor ajuta.
Siguranta copilului
- Mancarea - Afla ce alimente ii fac rau si ce alergii are. Fii atenta la copil cand mananca si mai ales la semnele care arata ca s-ar putea ineca. Pentru cei mai mici taie mancarea in bucatele mici si nu ii lasa sa alerge in timp ce mananca pentru ca astfel creste riscul de a se ineca.
- Apa – Fii atenta la orice care prezinta pericol de inec, piscina, cada, toaleta, o galeata cu apa.
- Cazaturi – Acestea sunt principala cauza de ranire a copiilor. Nu ii lasa sa se catare pe mese, scaune, pervaze, scari. Fii atenta la colturile nerotunjite si ai grija ca joaca din casa a copiilor sa nu scape de sub control.
- Otravuri si obiecte ascutite – Asigura-te ca toti detergentii si orice alte substante toxice sunt depozitate in locuri inaccesibile copiilor. Niciodata nu lasa copiii sa se joace singuri in bucatarie sau in garaj sau oriunde altunedeva si cere parintilor sa instaleze incuietori de siguranta la dulapuri. cutitele si alte obiecte ascutite trebiue sa fie inaccesibile copiilor, cel mai bine incuiate separat.
- Arsuri - Nu lasa niciodata copiii langa aragaz sau cuptorul incins. Tine oalele si tigaile cu manerele intoarse astfel incat sa nu poata fi apucate de copii. Verifica temperatura apei inainte de a spala sau imbaia copilul.
- Inecarea – Stiai ca, copiii mici se pot ineca cu orice obiect mai mic decat un strugure ? Nu lasa niciodata copiii sa se joace cu jucarii inadecvate pentru varsta lor. Verifica in imediata apropiera a copilului obiecte cu care s-ar putea ineca.
- Strangularea – Nn lasa niciodata sa se joace cu sfori, fire, franghie, panglici sau orice ar putea infasura in jurul gatului.
Nu iuta ! Cel mai bun mod de a pastra siguranta copiilor este sa ii supraveghezi permanent.nu ii lasa sa se joace singuri sau sa iasadin zona incare ii poti vedea. chiard aca dorm este bine sa treci pela ei din 10 in 10 minute.
Siguranta bonei
- Usa de la intrare. Fii precauta cand raspunzi la usa de la intrare. Daca vine un vecin sa ia ceva sau face o livrare verifica asta cu angajatorii
- Telefonul. Intreaba angajatorii cum doresc sa raspunzi la telefon si ce informatii ai permisiunea sa dezvalui. vor ca tu sa raspunzi sau sa il lasi sa sune pana raspunde robotul.
- Familia ta.Spunecineva unde te afli si lasa un numar de telefon unde poti fi gasita.
- Transportul. Gaseste-ti o cale sigura de a ajunge la locul de munca.
- Ai incredere in instictele tale. Daca ti se pare ceva in neregula in familia in care lucreazi iesi din aceasta situatie. Desigur fara a lasa copiii nesupravegheati. De asemenea daca o persoana suspecta ramane in apropierea casei anunta familia.
Urgente
Daca stii ce sa faci in caz de urgenta te va ajuta sa ramai calma daca se intampla ceva neasteptat sau ingrijorator.
Numere de telefon. Este foarte important sa ai scrise toate numerele de telefon de care ai nevoie in caz de urgenta.Ele pot fi si programate in lista de apelare rapida a telefonului. Suna la politie, pompieri, ambulanta de indata se este ceva in neregula. Daca nu te poti decide ca situatia e suficient de grava pentru a cere ajutorul suna familia si consuta-te cu ei.
|