ARTICOLE

Ce li se pregateste mamelor dupa concediul postnatal.

Cum vrea premierul Ungureanu sa creasca natalitatea


 In conditiile in care populatia Romaniei este in continua scadere, Cabinetul lui Mihai Razvan Ungureanu vine cu mai multe propuneri pentru incurajarea romanilor sa procreeze. Noul Guvern intentioneaza, de asemenea, sa adopte politici publice si pentru cresterea calitatii vietii copilului in mediile defavorizate si sa elimine discriminarile privind femeile pe piata muncii.
 
 Astfel, viitorul Executiv vrea conturarea unei politici publice pentru stimularea natalitatii prin masuri fiscale, de flexibilizare a pietei muncii si de protectie sociala, respectiv prin acordarea de subventii angajatorilor care reintegreaza pe piata muncii femei cu copii in intretinere sub 6 ani (angajarea celor care se afla in concediu de crestere a copilului, in somaj sau in somaj de lunga durata).
 
 In cazul in care parintele opteaza pentru un concediu pe o perioada de 1 an pentru cresterea copilului, acesta primeste o indemnizatie lunara de 75 la suta din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni (nu mai putin de 600 lei si nu mai mult de 3.400 lei) si un stimulent de revenire pe piata muncii in cuantum lunar de 500 de lei.
 
 Daca parintele alege perioada maxima de doi ani pentru cresterea copilului, se mentine cuantumul de 75 la suta pentru indemnizatia lunara primita, insa nu poate depasi plafonul de 1.200 lei si nu se mai acorda niciun stimulent pentru revenirea la munca.
 
 Includerea creselor in nomenclatorul serviciilor sociale, precum si incurajarea infiintarii de crese de catre structurile societatii civile, stimularea structurilor societatii civile pentru dezvoltarea activitatii de prestare a serviciilor sociale din domeniul protectiei persoanelor aflate in nevoie, dezvoltarea sistemului de consiliere juridica gratuita, precum si a serviciilor de ingrijire a persoanelor varstnice sunt alte directii ale noului Program de guvernare.
 
 Executivul intentioneaza sa transforme unitatile medico-sociale in centre pentru ingrijirea de lunga durata a persoanelor varstnice dependente, sa aplice masuri de crestere continua a calitatii vietii persoanelor cu handicap si sa sprijine familiile apartinatoare, sa sporeasca numarul de locuri de munca adecvate pentru activarea persoanelor cu dizabilitati cu potential lucrativ in vederea incadrarii lor in munca, sa dezvolte centrele de tip rezidential si centrele alternative pentru persoanele cu handicap mintal, cu psihopatologii si afectiuni multiple, prin programe specifice, sa asigurare accesul persoanelor cu dizabilitati la suportul fizic, informational si la transportul public, respectiv la intrarea in imobile.

 

Sursa: www.incont.ro


parteneri

Agentie babysitting
www.bonamia.ro

Agentia Bona Mia - profesionalism
- personal atent selecatat.
Cursuri administrator
www.administrator-bucuresti.ro

Cursuri de calificare pentru
administrator de condominiu
Ingrijire batrani la domiciliu
www.seniorcare.ro/

Personal cu experienta in
ingrijirea persoanelor varstnice.
Menajera Bucuresti
www.bonamia.ro/
Apeleaza la o agentie specializata
Recrutare profesionista.
Administrare imobile
www.bonclean.ro/

Administrare spatii rezidentiale
Specialisti in intretinere si administrare.

Servicii de admininistrare si curatenie Ingrijire batrani la domiciliu Pensiuni, hoteluri, apartamente Cursuri administrator blocInstalator, electrician, zugravAdministrare bloc - imobile Agentie babysitting