SFATURI UTILE

SAPTE LUCRURI DE STIUT INAINTE DE A ANGAJA O BONA


 

In cautarea unei bone poti face unele greseli. In continuare vor fi prezentate sapte sfaturi folositoare pentru gasirea bonei perfecte.

1)In relatia cu bona este necesar sa stii numele complet si adresa unde locuieste. Pentru o mai mare siguranta recomandam notarea datelor personale ale acesteia. Un sfat pentru dumneavoastra ar fi acela de a a gasi bona cat mai aproape de zona in care locuiti pentru a fi comod si bonei si dumneavoastra in cazul in care aveti o urgenta.

2)Pentru o comunicare si o siguranta a copiilor numarul de telefon al  bonei este necesar pentru orice urgenta sau informare. Bona trebuie sa aiba o lista cu numerele de urgenta pentru orice entualitate sa va informeze cu ceea ce se intampla cu copii dumneavoastra.

3)Unul  dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci in angajarea unei bone este informarea despre experienta acesteia. Cereti referinte de la familiile la care a mai lucrat si diplome daca a urmat un curs de babysitter. In plus putem preciza cererea cazierului judiciar pentru a dovedi ca aceasta nu are vreun antecedent penal.

4)Permisul de conducere al bonei poate fi un atu atunci cand faceti o alegere. Daca doriti ca bona sa conduca copii cu masina trebuie sa va asigurati si interesati daca are o vechime si o experienta necesara.

5)In alegerea bonei este foarte importanta experienta cum am mai mentionat si nu orice experienta, aceea cu copii de varsta copiilor dumneavoastra . Este o mare diferenta in a avea grija de un bebelus si a avea grija de un prescolar. Pentru a afla nivelul de experienta al bonei putem propune urmatoarele  intrebari:  „Aveti propii dumneavoasta copii?’,  „ Ati avut grija de copii dumneavoastra pana au crescut mari?”,  „Ati lucrat vreodata intr-o scoala, gradinita?’,  „Ati lucrat la alte familii?”

Daca bona va raspunde intrebailor cu da,  incercati sa ii spuneti sa prezinte activitatile pe care le facea cu copii, ce varsta aveau acestia, cat timp a stat cu ei si din ce cauza nu mai lucreaza acolo.

6)O alta informatie necesara pentru angajarea unei bone este disponibilitatea ei de program. Daca aceasta mai are un alt job, daca mai lucreaza la alte familii. Trebuie stabilit programul si zilele libere ale acesteia . Un punct important este disponibilitatea bonei  in situatile de urgenta si la orele peste program .

7)Bona este fumatoare? Daca in familia dumneavoastra se fumeaza  este posibil sa nu va deranjeze, dar daca nu, ar trebui sa discutati anumite lucruri. In primul rand cate tigari fumeaza pe zi, apoi unde fumeaza daca pe dumneavoastra va deranjeaza fumul de tigare si nu doriti ca copilul dumneavoata sa inhaleze fumul acesteia. Daca aceasta fumeaza afara trebuie sa aveti in vedere ca copilul dumneavoastra ar ramane nesupravegheat,  recomandarea noastra este sa cautati o bona nefumatoare pentru a nu pune in pericol sanatatea sau siguranta copilului dumneavoastra.

Aceastea sunt doar 7  informatii utile din multe altele pe care trebuie sa le stiti inainte sa angajati o bona pentru copilul dumneavoastra.

Autor:  Valentina Florea

 


parteneri

Agentie babysitting
www.bonamia.ro

Agentia Bona Mia - profesionalism
- personal atent selecatat.
Cursuri administrator
www.administrator-bucuresti.ro

Cursuri de calificare pentru
administrator de condominiu
Ingrijire batrani la domiciliu
www.seniorcare.ro/

Personal cu experienta in
ingrijirea persoanelor varstnice.
Menajera Bucuresti
www.bonamia.ro/
Apeleaza la o agentie specializata
Recrutare profesionista.
Administrare imobile
www.bonclean.ro/

Administrare spatii rezidentiale
Specialisti in intretinere si administrare.

Servicii de admininistrare si curatenie Ingrijire batrani la domiciliu Pensiuni, hoteluri, apartamente Cursuri administrator blocInstalator, electrician, zugravAdministrare bloc - imobile Agentie babysitting