SFATURI UTILE

DISTRACTIA COPIILOR - SFATURI PENTRU BONE

 

      O parte importanta a ocupatiei de bona este jocul si distractia copiilor. Cateva ore petrecute cu copii veseli sunt mult mai placute decat daca ei sunt morocanosi, furiosi, sau tristi. Iata cateva idei care iti vor usura munca :
       Joaca - jocuri. Copiilor le plac bonele care ii fac sa se simta bine si o reletie buna scade probabilitateade a intra in necazuri. Cauta activitati placute pecare sa le faceti impreuna cum ar fi constructii, sa scrieti o poveste, sa jucati o sceneta, sa cantati un cantec. Puteti sa faceti o surpriza parintilor cum ar fi o felicitare sau un cadou.
       Uneori, in ciuda tuturor eforturilor tale copiii devin capriciosi sau se poarta urat. Iata cateva idei despre cum sa schimbi lucrurile.
      Atunci cand copiii sunt capiciosi sau prost dispusi cauta sa afli care este motivul :
      Ii este foame? problema se va rezolva cu o gustare. Ii este somn ? E vremea pentru culcare ? Este plictisit ? Ar fi cazul sa va jucati sau sa faceti ceva amuzant ? exista o jucarie care poate schimba dispozitia copilului ?
      Arata-le cine este seful. Multi copiii vor cauta sa vada pana unde pot mergecu tine si nu vor face ce le spui pentru ca nu esti parintele lor. Fii blanda dar ferma si arata-le ca atunci cand sunt in grija ta tu esti seful.
      Fii clara in legatura cu regulile si limitele. Explica-le copiilor ce astepti de la ei si fii ferma. Daca spui ca pot manca cinci biscuitila gusare nu ii lasasa manance zece. Daca somnul de dupa amiza e stabilit la 12 nu ii lasa sa stea pana la doua.
      Foloseste putera exemplului. Cand  explici copiilor ce inseamna sa se poarte bine si ce este inaceptabil asigura-te ca respecti si tu aceste reguli. Daca le spui ca nu este in regula sa tipe nu incepe chiar tu sa tipi. daca vrei sa imparta intre ei o jucarie sau altceva, fa si tu asta.
       Modifica situatia. Atunci cand copiii sunt agitati si iti fac necazuri incearca sa schimbi cadrul in care se afla, muta-i intr-o alta camera, da-le o alta jucarie sau scoate-i la plimbare. Daca le distragi astfel atentia copiii mici uita adesea de ce erau suparati.
      Da-i o pauza. Daca un copil este nervos el are nevoie de o pauza sa se linisteasca. Spune-i sastea singur, linistit  cateva minute. O regula utila este sa stea cate un minut pentru fiecare an din varsta lui. Adesea sunt frustati si se infurie daca li se pare ca adultii nu sunt corecti. Nu arata o preferinta pentru un copil fata de altul si arata-le copiilor cand trebuie sa intariti regulile. Vor fi mai ascultatori daca teconsidera corecta si onsta.
      Despre fratii care se bat. Opreste conflictele si neintelegerile rapid prin despartirea copiilor care se bat. Nu conteaza cine,, a inceput’’ si spune-le asta. aigura-te ca ei stiu ca bataia este interzisa in orice situatie, departe-i si lasa-i sa stea separati o perioada. Este bine sa vorbesti cu parintii despre cauzele conflictelor intre frati.
       Pedeapsa. Uneori copiii trebuie sa stie ca daca se poarta urat vor fi pedepsiti. Intai discuta cu parintii dinainte despre ce ar trebui safaci nu poti convinge copiii sa se linisteasca. Ei ti-ar putea oferi cateva variante : sa trimiti copilul in camera lui, sa nu le mai permiti sa se uite la tv sau sa joace jocuri video, sau sa luati dulciurile. Este foarte important sa urmati indicatiile parintilor, mai alesca tu poti avea alte idei despre pedepse decat ei.
       Nu uita! Niciodata nu lovi, nu impinge sau nu zgudui un copil. Acesta este abuz si nu este permis in nici un fel de situatie. Oricat de stresanta ar fi situatia exista solutii incat sa nu ajungi la violenta.
 

parteneri

Agentie babysitting
www.bonamia.ro

Agentia Bona Mia - profesionalism
- personal atent selecatat.
Cursuri administrator
www.administrator-bucuresti.ro

Cursuri de calificare pentru
administrator de condominiu
Ingrijire batrani la domiciliu
www.seniorcare.ro/

Personal cu experienta in
ingrijirea persoanelor varstnice.
Menajera Bucuresti
www.bonamia.ro/
Apeleaza la o agentie specializata
Recrutare profesionista.
Administrare imobile
www.bonclean.ro/

Administrare spatii rezidentiale
Specialisti in intretinere si administrare.

Servicii de admininistrare si curatenie Ingrijire batrani la domiciliu Pensiuni, hoteluri, apartamente Cursuri administrator blocInstalator, electrician, zugravAdministrare bloc - imobile Agentie babysitting