SFATURI UTILE

IDEI PENTRU ORGANIZAREA DE JOCURI NOI

            Mai jos prezentam cateva sugestii pentru momentele cand doriti sa iesiti din rutina. Materialele necesare sunt gratuite sau foarte ieftine. Ar putea fi util sa aveti o agenda pe care sa notati ideile noi.

1. Cutii. Folositi cutii mari cum ar fi cele de la aparatura electronica sau mobila pentru a crea casute de joaca. Fiti creativi. O cutie poate fi un castel, alta un fort, alta o nava spatiala. Daca nu sunt disponibile cutii mari puteti construi acelasi lucru din cutii mai mici. Magazinele care vand produse alimentare vor avea disponibile astfel de cutii pe care nu le utilizeaza. Folositi cutiile mai mici pentru a crea un orasel. Trasati strazile, copacii,  lacul si orice alte elemente. Puteti folosi ca baza o hartie mare sau o folie de plastic. Stimulati copii sa creeze case, magazine, spitale si asa mai departe. Va fi interesant sa aflati ce cladiri li se par importante. Adaugati, animale, oameni, masinute creati o poveste impreuna cu copii.

2. Pietre. Cautati pietre cu diverse caracteristici impreuna cu copiii. Le puteti spala si apoi picta. Le puteti grupa pe categorii in functie de marime, culoare, textura. Puteti gasi utilizari inedite pentru pietre impreuna cu copii. Vor avea o multime de idei surprinzatoare.

3. Colaje, mobila si sculpturi. Adunati reviste, fire de lana, frunze, plante, bucati de panglica si orice altceva va este la indemana. Din aceste materiale puteti realiza un colaj pe o foaie de hartie sau puteti crea o sculptura cum ar fi un cuib de pasare sau orice altceva va trece prin cap. copii mai mari ar putrea atarne mici obiecte pe un suport si astfel vor invata cum sa il echilibreze.

4. Lutul pentru modelaj poate fi turmat sau modelat in diverse forme. De asemenea acesta poate fi confectionat si in casa cu materiale din bucatarie dupa cum urmeaza: 2 cescute de faina, ¼ cescuta de sare, ¼ cescuta de apa. Acestea trebuie amestecate pana cand se formeaza o coca uniforma dupa care se modeleqaza dupa dorinta. Obiectele rezultate se coc la 350 grade pana cand se inchid la culoare. Acestea nu sunt comestibile.

5. Sticle de plastic. Acestea pot fi utilizate in multe moduri. Pentru „Tornada din sticla” este nevoie de 2 sticle de plastic de 2L. Umpleti o sticla pe 3 sferturi cu apa. Apoi lipiti cu scotch rezistent ambele sticle gura la gura astfel incat sa nu existe scurgeri.copii pot agita sticlele apoi sa le aseze cu cea goala in partea de jos si vor vedea un vartej in apa. Pentru „Ocean in sticla” este nevoie de o sticla mica de 1/2L sau mai mica. Umpleti jumatate cu apa colorata cu colorant alimentar si celalalta jumatate cu ulei. Uleiul si apa nu se vor amesteca iar rezultatul este foarte distractiv. Sticla poate fi asezata astfel incat sa para ca exista valuri ca ale unui ocean.

 

Jucariile

Jucariile sunt de foarte multe feluri. Acestea pot fi utilizate alaturi de alte materiale pentru a ajuta copii sa dezvolte abilitati esentiale cum ar fi impartirea jucariilor, cooperarea, rezolvarea de probleme, recunoasterea literelor si a cuvintelor, numararea. Atunci cand alegeti jucarii pentru copii este necesar sa va puneti cateva intrebari.

  1. Jucaria este adecvata?
    • Jucaria este potrivita pentru varsta si abilitatile copilului?
    • Jucaria va interesa copilul? De ce?
    • Jucaria vine cu instructiuni de folosire?
    • Poate fi folosita in mai multe feluri?

  2. Jucaria este sigura?
    • Ce materioale au fost folosite la confectionarea jucariei?
    • Are parti mici care pot fi inghitite?
    • Are margini sau colturi ascutite care ar putea rani copilul?
    • Are sfori sau snururi care s-ar putea infasura in jurul gatului copilului putand sa il sufoce?
    • Zgomotul facut de aceasta ar putea afecta auzul copilului?
    • Va fi necesara supravegherea adultului cand copilul se joaca cu ea?
    • Este sigura pentru toti copii care au acces la ea?

  3. Merita pretul?
  • Copii o vor folosi suficient de mult pentru a justifica cumpararea ei?
  • Este suficient de rezistenta sau va fi stricata imediat?
  • ucaria va stimula  dezvoltarea copilului (fizic, social, emotional, cognitiv)?

parteneri

Agentie babysitting
www.bonamia.ro

Agentia Bona Mia - profesionalism
- personal atent selecatat.
Cursuri administrator
www.administrator-bucuresti.ro

Cursuri de calificare pentru
administrator de condominiu
Ingrijire batrani la domiciliu
www.seniorcare.ro/

Personal cu experienta in
ingrijirea persoanelor varstnice.
Menajera Bucuresti
www.bonamia.ro/
Apeleaza la o agentie specializata
Recrutare profesionista.
Administrare imobile
www.bonclean.ro/

Administrare spatii rezidentiale
Specialisti in intretinere si administrare.

Servicii de admininistrare si curatenie Ingrijire batrani la domiciliu Pensiuni, hoteluri, apartamente Cursuri administrator blocInstalator, electrician, zugravAdministrare bloc - imobile Agentie babysitting