SFATURI UTILE

MOTIVELE CONFLICTELOR INTRE COPII

       Gestionarea conflictelor intre copii poate fi deosebit de frustranta desi este o parte absolut normala a procesului de crestere. Studiile arata ca un copil se poate angaja in pana la opt conflicte pe ora. Aceasta cifra poate parea prea mare totusi majoritatea acestora  vor fi foarte scurte in jur de 30 de secunde si sunt adesea rezolvate de copii fara interventia adultilor.

       Este foarte important ca adultii care suparvegheaza copii sa ii invete cum sa gestioneze eficient conflictul inca de la varstele mici. Cercetarile arata ca un comportament violent este invatat inca din primii ani de gradinita si chiar dinainte. Fara o interventie adecvata aceste comportamente tind sa se agraveze. S-a demonstrat ca dupa varsta de 8 ani multe dintre aceste comportamente invatate in timpul gradinitei sunt foarte dificil de schimbat. Din acest motiv se recomanda ca abilitatile de rezolvare a conflictului sa faca parte din educatia copilului cat mai de timpuriu. Cu cat sunt mai des martorii gestionarii conflictelor cu atat mai repede isi vor forma abilitatile necesare pentru a face si ei la fel.

         Ca bona aveti ocazia sa invatati copiii pe care ii aveti in grija cu abilitati de rezolvare a conflictelor care le vor fi utile in relatiile prezente si viitoare. Pentru a gestiona cat mai eficient conflictele intre copii este util sa cunoasteti cauzele specifice acestora.

 

Motivele pentru care copii initiaza conflicte cu cei de aceeasi varsta

            Iata mai jos cateva dintre acestea. Adesea exista mai mult de unul si trebuie avute in vedere toate atunci cand este abordat un copil.

- Centrarea pe sine – la varste mici copii sunt centrati pe sine si au dificultati in a intelege punctul de vedere al altuia. Astfel apar neintelegeri cu privire la obiecte, spatiu („ala e scaunul meu”) si reguli cum ar fi pastrarea ordinii la intr-un joc.

- Abilitati sociale limitate – datorita varstei fragede si lipsei de experienta majoritatea copiilor nu poseda abilitati sociale rafinate cum ar fi formularea si rezolvarea problemei. Astfel incat nu pot sa previna simple dezacorduri sa se transforme in certuri serioase.

- Nevoi nesatisfacute – datorita frustrarilor aparute la nivelul nevoilor emotionale, sociale sau fizice unii copii au nevoie sporita de atentie de la adulti sau copii. Adesea acestia se angajeaza in conflicte pentru a obtine atentie negativa.

- Oboseala – este un factor principal pentru care copii intra in conflicte indiferent care este cauza acesteia.

- Exemple negative din partea adultilor –unii copii au in jur adulti care nu ofera un model adecvat de rezolvare a conflictelor. De cele mai multe ori acestia copiaza modelele pe care le au la dispozitie. Din nefericire acestea implica uneori strategii negative cum ar fi tipetele si loviturile.


parteneri

Agentie babysitting
www.bonamia.ro

Agentia Bona Mia - profesionalism
- personal atent selecatat.
Cursuri administrator
www.administrator-bucuresti.ro

Cursuri de calificare pentru
administrator de condominiu
Ingrijire batrani la domiciliu
www.seniorcare.ro/

Personal cu experienta in
ingrijirea persoanelor varstnice.
Menajera Bucuresti
www.bonamia.ro/
Apeleaza la o agentie specializata
Recrutare profesionista.
Administrare imobile
www.bonclean.ro/

Administrare spatii rezidentiale
Specialisti in intretinere si administrare.

Servicii de admininistrare si curatenie Ingrijire batrani la domiciliu Pensiuni, hoteluri, apartamente Cursuri administrator blocInstalator, electrician, zugravAdministrare bloc - imobile Agentie babysitting