SFATURI UTILE

Pregatiri necesare pentru ca bona sa inceapa lucrul
Sfaturi pentru familii

             Ati gasit bona potrivita si sunteti gata sa incepeti activitatea. Serviciile prestate sunt de mare importanta si este foarte probabil ca, in timp, sa o acceptati ca pe un membru al familiei.

           De modul cum incepeti colaborarea depinde cum se va desfasura aceasta in continuare si de cele mai multe ori un inceput bun ofera garantia unei relatii trainice si de durata.

            Inainte de a lasa bona singura cu copilul asigurati-va ca ii oferiti cat mai multe informatii. Iata o lista cu aspecte care trebuie acoperite.

 

  • Oferiti o perioada de acomodare cat mai indelungata.

Bona actuala sau parintele copilului ar trebui sa activeze in paralel cu noua bona cel putin timp de 2-3 zile si preferabil pentru 1-2 saptamani. Oferiti cat mai multe informatii detaliate pentru ca fiecare copil este unic iar atunci cand bona ii intelege gusturile si preferintele relatia lor va fi cu atat mai buna.

  • Puneti-i la dispozitie un program scris detaliat.

Majoritatea copiilor au un program bine stabilit. Notati-l si afisati-l la loc vizibil. Daca doriti ca bona sa urmeze nevoile copilului si sa nu respecte alte reguli atunci cautati sa descrieti o zi obisnuita pentru ca ea sa isi faca o idee despre cum sa vina in intampinarea acestora.

  • Descrieti dieta copilului.

Descrieti sau cel mai bine faceti o lista cu alimentele specifice fiecarei mese. Mentionati si ce alimente nu sunt premise (cum ar fi sucurile carbogazoase sau dulciurile). Doriti sa fie incurajat sa consume anuite alimente? Notati-le si pe acestea. Cate gustari sunt premise, in ce constau si la ce ora se servesc. Avertizati bona daca exista alergii la anumite alimente.

  • Informati bona cu privire la orele de somn.

Daca bona este cea care culca copilul seara sau in timpul zilei explicati-i cum sa-l abordeze pentru a evita impotrivirea copilului. Astfel mentionati ora obisnuita de culcare, locul preferat si metoda cea mia eficienta: daca este necesar sa fie leganat; copilul se aseaza in pat treaz sau deja adormit; adoarme cu un biberon in mana; ce preferinte are copilul; bona se va intinde sau nu alaturi de el.

  • Spuneti bonei ce jocuri si activitati sunt recomandate.

Joaca este minunata mai ales daca implica consumul de energie si exercitiul fizic. Este posibil sa apara unele neplaceri daca doriti sa descurajati privitul la televizor sau jocurile video. Clarificati care sunt activitatile acceptate si care sunt interzise. De asemenea aratati bonei care sunt parcurile cele mai apropiate. Daca este vorba despre un copil scolar este important sa mentionati intre ce ore se fac lectiile si cat timp de joaca este permis, eventual cu prietenii si daca in ultima situatie trebuie supravegheati indeaproape.

  • Asigurati-va ca numerele de telefon utile in caz de urgenta sunt afisate la vedere

In afara de numerele de telefon personale si de la servici ale ambilor parinti este important ca bona sa aiba la dispoziti numere de contact ale rudelor din apropiere cum ar fi bunicii, unchii si matusile. Numarul de telefon al pediatrului ca si cele ale pompierilor si politiei trebuie sa fie la indemana.

  • Dezactivati cererile pentru angajarea une bone  pe site-ul ebona.ro

Atunci cand ati gasit o bona sau ati gasit de lucru dezactivati cererile. Astfel sistemul functioneaza mult mai eficient.

  • Semnati o intelegere scrisa

Inainte ca noua bona sa inceapa lucrul clarificati salariul, beneficiile, atributiile si programul. Este cel mai bine sa realizati o intelegere scrisa in acest sens. Indiferent de tipul angajamentului atributiile generale sunt asemanatoare: ingrijirea copiilor, indeplinirea nevoilor fizice si emotionale ale acestora si curatarea locului in care s-au realizat activitati cu copilul atunci cand parintii sunt plecati.


parteneri

Agentie babysitting
www.bonamia.ro

Agentia Bona Mia - profesionalism
- personal atent selecatat.
Cursuri administrator
www.administrator-bucuresti.ro

Cursuri de calificare pentru
administrator de condominiu
Ingrijire batrani la domiciliu
www.seniorcare.ro/

Personal cu experienta in
ingrijirea persoanelor varstnice.
Menajera Bucuresti
www.bonamia.ro/
Apeleaza la o agentie specializata
Recrutare profesionista.
Administrare imobile
www.bonclean.ro/

Administrare spatii rezidentiale
Specialisti in intretinere si administrare.

Servicii de admininistrare si curatenie Ingrijire batrani la domiciliu Pensiuni, hoteluri, apartamente Cursuri administrator blocInstalator, electrician, zugravAdministrare bloc - imobile Agentie babysitting