SFATURI UTILE

CARE SUNT SANSELE DE A LUCRA IN DOMENIUL SERVICIILOR DOMESTICE

 

                  Atunci cand iti evaluezi sansele de a fi plasata de o agentie de plasare forta de munca cel mai important lucru este sa intelegi ce fac agentiile de plasare. Raspunsul este simplu si explica motivele pentru care ei ar putea sau nu sa te ajute in cauterea unui loc de munca.

            Rolul agentiilor de selectie si plasare a personalului domestic este acela de a gasi camdidati pentru ocuparea locurilor de munca vacante din acest domeniu pentru clientii sai. In schimbul acestui serviciu agentia primeste un comision. Angajatorii platesc acest comision pentru ca astfel au garantia ca persoanele prezente la interviu au experienta in domeniul solicitat si sunt apte sa realizeze eficient munca respectiva.

            Deci candidatul ideal pentru orice tip de munca are excperienta exact in aceeasi pozitie si are referinte multiple care sustin aceasta afirmatie. Daca esti una dintre candidatele de top pentru orice tip de post vei fi constienta de asta pentru ca ai deja experienta. De asemenea, angajamentele de lunga durata sunt un avantaj important. Aceasta este descrierea candidatei ideale pe care o cauta orice agentie si pe care o poate plasa cu usurinta. Daca nu faci parte din aceasta categorie trebuie sa faci anumite compromisuri la inceput pentru a dobandi experienta si referinte bune.

Experienta + referinte =95% din criteriile de selectie

Ai lucrat pentru cineva facand exact aceeasi munca pentru care doresti sa te angajezi acum?(ca angajat nu ca voluntar sau pentru familie) Daca nu ai experienta va fi mai dificil sa ti se gaseasca ceva de lucru si atunci va trebui  sa faci unele compromisuri.

Putem verifica aceste referinte si angajatorul te va lauda pentru munca prestta! Ai o scrisoare de recomandare si / sau datele de contact actuale ale fostului angajator? Este in favoarea ta ca raspunsul sa fie afirmativ. Uneori se dau referinte negative de catre angajatori dificili sau in situatii neplacute. Reprezentantii agentiilor stiu asta si pot sa separe adevarul de exagerari. Desigur este un avantaj sa existe alte argumente pozitive in favoarea angajarii tale.

Cat de mult ai stat la fiecare loc de munca si care a fost motivul plecarii tale? Angajamentele mai lungi sunt avantajoase pentru ca demonstreaza loialitate, stabilitate, responsabilitate.

            Abilitatile conexe pe care le ai de oferit si care s-au format la locurile de munca anterioare, sunt si ele importante. De exemplu, daca ai lucrat in contabilitate ai putea fi mai potrivita pentru un angajator care are nevoie de gestionarea facturilor, a bugetelor, a conturilor. Sau daca ai lucrat ca ospatar ai putea fi de mare ajutor pentru cineva care organizeaza frecvent mese festive. Asta desigur nu inseamna ca daca ti-ai tuns peluza timp de 10 ani vei putea fi angajat ca ingrijitor al unei gradini complexe. Si nu uita ca desi sunt de ajutor, abilitatile conexe sunt doar o parte din cei 5 % dintre criteriile de evaluare.

            Studiile reprezinta un domeniu delicat pentru ca unii angajatori doresc persoana angajata ca bona - de exemplu- sa aiba studii in domeniul educatiei iar altii considera ca acestea nu au nici o valoare. Pentru o agentie de plasare orice tip de studii sunt importante in masura in care ele conteaza pentru client. Unii angajatori vor cotracta doar cu persoane care au diploma de licenta iar altora nu le pasa daca persoana a terminat sau nu scoala generala. In concluzie educatia nu este un factor determinant in luarea deciziei de angajare.


parteneri

Agentie babysitting
www.bonamia.ro

Agentia Bona Mia - profesionalism
- personal atent selecatat.
Cursuri administrator
www.administrator-bucuresti.ro

Cursuri de calificare pentru
administrator de condominiu
Ingrijire batrani la domiciliu
www.seniorcare.ro/

Personal cu experienta in
ingrijirea persoanelor varstnice.
Menajera Bucuresti
www.bonamia.ro/
Apeleaza la o agentie specializata
Recrutare profesionista.
Administrare imobile
www.bonclean.ro/

Administrare spatii rezidentiale
Specialisti in intretinere si administrare.

Servicii de admininistrare si curatenie Ingrijire batrani la domiciliu Pensiuni, hoteluri, apartamente Cursuri administrator blocInstalator, electrician, zugravAdministrare bloc - imobile Agentie babysitting