SFATURI UTILE

DEBUTUL IN DOMENIUL SERVICIILOR DOMESTICE          

  Atunci cand iei in considerare o schimbare de cariera sau debutul in domeniul serviciilor domestice exista cateva intrebari importante pe care trebuie sa ti le pui:

  • De ce vreau sa lucrez in domeniul serviciilor domestice?
  • Care sunt scopurile mele pe termen scurt si pe termen lung?
  • Cum pot sa devin un candidat copetitiv?

            Raspunzand sincer si cu atentie la aceste intrebari va fi mult mai clar ce ai de facut de acum inainte.

De ce?
            Multe persoane care cauta de lucru in domeniul serviciilor domestice nu au imaginea completa a cerintelor unui astfel de post. Denumirea si descrierea job-lui ofera unele informatii dar detaliile ascunse formeaza natura reala a muncii. De exenmplu, dupa mai multi ani in care ti-ai construit cu grija cariera  poti spune cu mana pe inima ca esti gata sa te dedici sustinerii altei persoane? Trebuie sa intelegi ca acesta este scopul job- ului – de a oferi suportul tau angajatorului. Esti capabila sa iti vezi seful cheltuind mai multi bani intr-o zi decat cheltuiesti tu intr-un an? Trebuie sa ai o anumita stare de spirit pentru a putea face asta. De asemenea, cu toate ca unele abilitati legate de munca de birou sustin realizarea muncii domestice, poti desoperi care sunt detaliile care armonizeaza un stil de viata luxos? Poti fi omul bun la toate care rezolva toate problemele, indiferent de situatie? Daca raspunsul este pozitiv, esti pe calea cea buna. Daca nu cauta alta directie pentru carier ta. Cel mai bun mod de a afla daca esti potrivit pentru o astfel de pozitie este sa te informezi de la cineva care are experienta in domeniu. In legatura cu o cunostiinta care  lucreaza pe un astfel de post si afla cat maimulte detalii despre genul acesta de munca.

Ce?
            Care sunt scopurile tale legate de locul de munca pentru urmatorul an? Dar pentru 3-5 ani? Dar pentru 10 ani? Ai planuri de viitor cum ar fi infiintarea unei afaceri proprii, continuarea studiilor sau pensionarea? Daca stii raspunsul la aceste intrebari ai putea folosi un angajament in domeniul serviciilor domestice ca pe un pas intermediar. De exemplu un cuplu care lucreaza in acest domeniu poate castiga suficient pentru ca in 5-10 ani sa isi poata deschide o mica afacere sau sa isi ia o vacanta mai lunga. Pe de alta parte experienta in acest domeniu nu sustine construirea unei cariere intr-o firma mare. Este important sa planifici in avans daca te gandesti sa muncesti in domeniul serviciilor domestice pentru ca munca este extrem de specializata. Daca te gandesti sa creezi o cariera pe termen lung in domeniu te afli in locul potrivit. Daca nu, ia in considerare alte optiuni.
            Alt obstacol in cautarea unui loc de munca este capacitatea de a-ti demonstra motivatia. Debutantii si cei care se intorc in domeniu dupa o pauza mai lunga ar putea avea dificultati sa convinga angajatorul ca asta este este ceea ce isi doresc cu adevarat sa faca. Pregateste un raspuns concis si bine gandit la intrebarea clasica «De ce vrei sa faci aceasta munca?» Folosind informatiile pe care le ai despre aceasta munca poti argumenta care dintre abilitatile tale sunt utile aici. Astfel angajatorul va afla ca poti indeplini atributiile postului si ca esti constienta de ele. In momentul in care esti ferma si hotarata ca asta vrei sa faci, este momentul sa treci la actiune.

Cum
            Mai jos gasesti o lista de sugestii care sa te ajute sa pornesti pe acest drum. Ea este utila si pentru cei care doresc sa isi schimbe locul de munca.
Agentiile - afla datele de contact a cat mai multe agentii care activeaza in domeniu. Inscrie-te in baza de date de la cat mai multe dintre ele.
Ziarele - sunt un mod clasic de a cauta de lucru si sunt printre cele mai bune. Adesea angajatorii vor cauta pe cont propriu inante sa contacteze o agentie si cei care doresc sa angajeze un dedutant probabil ca nici nu vor apela la una. Multe anunturi de angajare se publica si pe internet. O alta sugestie ar fi si publicarea unui anunt personal la sectiunea  «cereri de lucru».
Reteaua de cunostinte. Spune tuturor celor pe care ii cunostica esti in cautare de lucru. Multe dintre posturile din acest domeniu , si mai ales cele de debutant sunt ocupate astfel. Daca tu ai cauta pe cineva care sa lucreze cu familia ta nu ai avea incredere in recomandarile prietenilor? Sigur ca ai avea! astfel poti gasi un job foarte bun si de aici poti obtine referinte care sa te ajute in continuare. Multe persoane cu experienta in acest domeniu ajung sa nu isi caute efectiv de lucru ci primesc frecvent mai multe oferte dintre care trebuie sa aleaga.
Scolarizarea. Exista cursuri de specializare in domeniul serviciilor domestice. Trebuie sa fii sigura ca doresti sa lucrezi mai mult timp in domeniu pentru a apela la ele deoarece pot fi costisitoare si nu garanteaza gasirea unui loc de munca . Totusi unele dintre firmele care organizeaza aceste cursuri au si servicii de plasare a fortei de munca.
            In concluzie acestea sunt elementele de baza care te vor ajuta sa iti gasesti de lucru in domeniul serviciilor domestice. In plus, fii sigur(a) ca asta  este ceea ce vrei si ca ai dsponibilitatea si abilitatile necesare pentru a face aceasta munca. Fii pregatit(a) pentru ocaziile care apar si foloseste toate resursele pe care le ai pentru a primi oferte de angajare avantajoase.

parteneri

Agentie babysitting
www.bonamia.ro

Agentia Bona Mia - profesionalism
- personal atent selecatat.
Cursuri administrator
www.administrator-bucuresti.ro

Cursuri de calificare pentru
administrator de condominiu
Ingrijire batrani la domiciliu
www.seniorcare.ro/

Personal cu experienta in
ingrijirea persoanelor varstnice.
Menajera Bucuresti
www.bonamia.ro/
Apeleaza la o agentie specializata
Recrutare profesionista.
Administrare imobile
www.bonclean.ro/

Administrare spatii rezidentiale
Specialisti in intretinere si administrare.

Servicii de admininistrare si curatenie Ingrijire batrani la domiciliu Pensiuni, hoteluri, apartamente Cursuri administrator blocInstalator, electrician, zugravAdministrare bloc - imobile Agentie babysitting