SFATURI UTILE         

CE ESTE DE FACUT ATUNCI CAND SE IMBOLNAVESTE COPILUL

  INFORMATII PENTRU BONE

            Atunci cand copilul este bolnav de obicei parintii raman cu ei. Daca doresc sa plece si tu nu te simti in largul tau sau suficient de increzatoare pentru a sta cu el, ai dreptul sa ii informezi.

            Totusi exista si unele afectiuni care pot sa apara brusc, in absenta parintilor. Copiii se pot imbolnavi brusc si este bine sa stii ce sa faci inainte ca aceasta situatie sa apara.

            Daca un copil sau un bebelus se imbolnaveste brusc din anumite motive trebuie sa contactezi parintii. Poate sa fie ceva care debuteaza obisnuit cum ar fi febra scazuta, dar daca parintii au fost informati pot sa decida asupra a ceea ce este de facut in continuare.

            Actionand astfel esti si acoperita ca si bona. Daca nu ii anunti si cand vin acasa isi gasesc copilul bolnav s-ar putea sa se infurie pentru ca nu i-ai sunat.

Febra!

            Pana la 5 ani copii pot face febra brusc fara un motiv aparent. Ar fi bine sa ii intrebi pe parinti de la inceput daca copilul este predispus la febra. Este posibil ca ei sa aiba medicamente pe care le folosesc de obicei in aceste cazuri sau sa foloseasca alte mijloace de a scadea temperatura cum ar fi racirea camerei sau impachetarile.

            Scaderea rapida a temperaturii este foarte importanta, deoarece copii pot sa faca convulsii – un tip de criza cauzata de febra mare. Daca se intampla asta asezati copilul pe o parte si lasati criza sa isi urmeze cursul pur si simplu stand cu copilul si protejandu-l pana cand criza se termina. Era o practica obisnuita sa se puna o lingura de lemn sau un bat in gura in timpul crizei dar acest procedeu este considerat inutil si potential periculos.

            Daca copilul este predispus la convulsii febrile parintii trebuie sa il duca la doctor in ziua urmatoare.

            Daca nu a mai avut crize niciodata sau daca esti ingrijorata suna intotdeauna la medic.

Ma simt rau…

            Copiii sunt, de asemenea, predispusi la indispozitii digestive. Poate ca sunt agitati sau au exagerat cu ce au mancat sau cu sucul. Pot  incepe sa planga sau sunt foarte tacuti, se plang ca le e rau sau ca ii doare burtica.

            Daca apare voma sau diareea va trebui sa iti depasesti eventuala sila, sa imbaiezi copilul, sa il schimbi si poate sa ii faci patul.

 

Chestia asta ma sperie!

            Toate aceste scenarii par ingrijoratoare dar exista sanse mari ca niciunul dintre aceste lucruri sa nu se intample vreodata in timp ce ai grija de un copil. Totusi ele sunt posibile si cu cat esti mai pregatita cu atat te vei speria mai putin in acel moment.

            Regula generala cand se imbolnaveste un copil este sa ramai calma si sa rezolvi ceea ce poti rezolva. Cele mai multe imbolnaviri vor fi scurte si superficiale dar pot sa te alarmeze daca esti singura si responsabila de copil. Nu uita ca oricad poti cere informatii si ajutor de la cineva de incredere.

Regulile cele mai importante sunt :

  • Suna intotdeauna parintii copilului
  • Daca te simti depasita cere ajutorul
  • In cazul in care copilul a lesinat,  nu mai respira,  a avut un accident sau prezinta simptome  care te ingrijoreaza, cheama salvarea.

Atentie:Acest material nu este conceput ca un ghid pentru primul ajutor. El este recomandat ca un prim pas in informarea ta.  Atunci cand nu ai pregatire medicala trebuie sa ceri ajutorul unui medic imediat ce devine posibil.

parteneri

Agentie babysitting
www.bonamia.ro

Agentia Bona Mia - profesionalism
- personal atent selecatat.
Cursuri administrator
www.administrator-bucuresti.ro

Cursuri de calificare pentru
administrator de condominiu
Ingrijire batrani la domiciliu
www.seniorcare.ro/

Personal cu experienta in
ingrijirea persoanelor varstnice.
Menajera Bucuresti
www.bonamia.ro/
Apeleaza la o agentie specializata
Recrutare profesionista.
Administrare imobile
www.bonclean.ro/

Administrare spatii rezidentiale
Specialisti in intretinere si administrare.

Servicii de admininistrare si curatenie Ingrijire batrani la domiciliu Pensiuni, hoteluri, apartamente Cursuri administrator blocInstalator, electrician, zugravAdministrare bloc - imobile Agentie babysitting